Wat is jouw eigen wijsheid?

Bij brieven van boven wil ik mezelf de vrijheid geven om te experimenteren. Vandaar deze keer niet alleen een blog, maar ook een podcast. Over het leven van je eigen wijsheid, en waarom dat soms zo lastig is. Ik heb hem opgenomen op mijn telefoon, dus de geluidskwaliteit kan beter. Ik merk dat ik ook behoorlijk van de euhs en de stiltes ben, maar goed. Het is wat het is. Misschien blijft het bij deze ene keer, misschien maak ik er meer, we zullen zien. Ik laat het ook een beetje aan jullie over. Vinden jullie dit interessant, willen jullie er meer van? Of zeg je: geef mij maar gewoon een geschreven tekst. Ik hoor het graag!

Deze podcast gaat over eigen wijsheid. Wat mij betreft de basis voor intuïtie. Dat die eigen wijsheid vaak bedekt is met veel lagen. Door ervaringen die je hebt opgedaan vanaf dat je klein was, door de cultuur waarin je bent grootgebracht. Door de ideeën die je hebt over hoe je moet zijn als man of vrouw… Dat het een uitdaging is, maar ook een avontuur om die lagen af te pellen en te ontdekken wat eronder zit. Dat je zo steeds meer bij je eigen wijsheid komt.

“verbeter de wereld, begin bij jezelf”

Ik vind het een interessant proces. Vooral ook omdat iedereen een eigen wijsheid heeft, en hoe verhoud je je tot de wijsheid van een ander, die de dingen misschien heel anders ziet. Mijn persoonlijke conclusie: eigenlijk streeft iedereen in de wereld naar hetzelfde: verbinding, vrede, rust. We denken alleen anders over hoe we dat bereiken kunnen. Maar wie ben ik om daarover te oordelen. Het enige dat ik kan doen is leven volgens mijn eigen wijsheid. Ongeacht hoe een ander het doet. Tja.. in mij schuilt een wereldverbeteraar. Maar het begint bij mezelf.

Hoe zit het met jouw eigen wijsheid?

1 gedachte over “Wat is jouw eigen wijsheid?”

Plaats een reactie