thuisretreat

Thema: je eigen wijsheid
zaterdag 20 februari

Een cadeautje aan jezelf. Een dag helemaal wat anders, met een kleine groep, maar toch thuis. Een dag die je rust geeft, inzicht, plezier, verbinding… Jezelf op een andere manier bezien. Letterlijk en figuurlijk je zinnen te verzetten. Verdieping, humor en alle tijd en aandacht voor jezelf.

We laten je intuïtie aan het woord, over jouw eigen wijsheid. Vertrouw jij daarop? Wat heeft het je te brengen… We doen schrijfoefeningen, meditatie, visualisatie, wat beweging… ik heb een aantal ijkpunten, en daaromheen kan er van alles ontstaan.

Hoe het werkt

Een dagje retraite thuis. Het enige wat je nodig hebt is internet, je laptop of je telefoon en een ruimte waar je niet gestoord wordt. Maak het jezelf zo relaxt mogelijk, met een kaarsje, kussens, dekentjes…

We starten ’s morgens samen, in een kleine groep online. Er is een ruime middagpauze waarin je tijd hebt om te relaxen en we sluiten samen af om 17.00 uur.

Het fijne van online

Ik heb zelf ook regelmatig online workshops en dagen gevolgd. En vooral zo’n dag vond ik onverwacht prettig! Ik had echt het gevoel even weg te zijn, en ik hoefde de deur er niet voor uit en erna was ik fris en opgeladen. Voor mij was het feit dat we allemaal in onze eigen ruimte zijn ook een voordeel. Wel de verbinding, maar ik kan beter bij mezelf blijven. Dagen zoals deze brengen me nieuwe inzichten, verse energie. Fijn om nieuwe gezichten te zien en met elkaar te zijn. Een ervaring die ik graag met jullie deel.

Geef woorden aan je eigen wijsheid

Het dagthema is eigen wijsheid. Jouw diepe, innerlijke weten. Een uitdaging om die te ervaren en te leven.

Ik zie zo vaak – en ik merk het natuurlijk ook bij mezelf – dat we onze eigen wijsheid laten ondersneeuwen, we nemen hem niet serieus genoeg. Dat je denkt, hij of zij zal het wel beter weten. Of dat je voorbijgaat aan dat onderbuikgevoel, om mensen niet voor het hoofd te stoten, of omdat het nou eenmaal de makkelijkste of veiligste weg is.

Juist nu kan er zo’n verlangen ontstaan de waan van de dag laten we voor wat hij is, om weer contact te maken met wie je werkelijk bent en een fijne verbinding te voelen met anderen. Je zet je pen in beweging, onbevangen, benieuwd naar wat jouw eigen wijsheid je te vertellen heeft, wat er gezegd wil worden. Als je er zin in hebt deel je je ervaringen, maar ervaar je dat stil wilt blijven, dan heb je daar alle ruimte voor.

Het programma

09.00 – 12.30 online ochtendsessie
12.30 – 14.00 pauze
14.00 – 17.00 online middagsessie

Uiteraard is er genoeg ruimte om je ervaringen te delen en vragen te stellen en tijdens de ochtend- en middagsessie hebben we pauze wanneer we eraan toe zijn.

Wat je allemaal nodig hebt

  • een rustige ruimte voor jezelf
  • optioneel maar wel fijn: lekkere hapjes en drankjes
  • een fijne pen en wat stiften of kleurpotloden
  • een schrijfboekje (formaat naar keuze, het liefst zonder lijntjes)
  • wat losse A4’tjes
  • je smartphone of laptop met werkende camera, en als je dat prettig vindt een koptelefoon of oortjes voor het beste geluid

    Schrijfervaring heb je niet nodig. Alleen maar enthousiasme en nieuwsgierigheid naar wat er zomaar kan ontstaan als je je pen in beweging zet.

Je ruimte

Eigenlijk is elke plek goed, als het er maar rustig is. Het is aan jou om het er zo prettig mogelijk te maken. Wat kaarsjes, bloemen, een zacht dekentje een kussens. Eventueel je meditatiekussen of -bankje. Maar dat laatste hoeft niet per se hoor! Als het altijd druk is in jouw huis: wellicht is er een toch ergens een fijn plekje in te richten? Misschien wel in je slaapkamer, of in de badkamer, of misschien de tuin? Aan tafel schrijven kan, maar hoeft niet. Als je lekker schrijft op de bank of in je bed is dat natuurlijk ook helemaal prima.

Jaaa… daar heb ik zin in

Nog even alle praktische info op een rijtje:

Datum: zaterdag 20 februari
Tijd: 9.00– 17.00 uur
Locatie: een fijne plek bij jou thuis

Prijs: 48 euro inclusief btw

Nadat je hebt gereserveerd, krijg je per mail alle verdere informatie.
Wil je graag eerst nog even overleggen, bel me dan via
06 – 508 338 00 of stuur een mail: hanneke@brievenvanboven.nl