thuisretreat

Thema: je eigen wijsheid
zondag 1 november

Een cadeautje aan jezelf. Een dag helemaal wat anders, met een kleine groep, maar toch thuis. Een dag die je rust geeft, inzicht, plezier, verbinding… Jezelf op een andere manier bezien. Letterlijk en figuurlijk je zinnen te verzetten. Verdieping, humor en alle tijd en aandacht voor jezelf.

We laten je intuïtie aan het woord, over jouw eigen wijsheid. Vertrouw jij daarop? Wat heeft het je te brengen… We doen schrijfoefeningen, meditatie, visualisatie, wat beweging… ik heb een aantal ijkpunten, en daaromheen kan er van alles ontstaan.

Hoe het werkt

Een dagje retraite thuis. Het enige wat je nodig hebt is internet, je laptop of je telefoon en een ruimte waar je niet gestoord wordt. Maak het jezelf zo relaxt mogelijk, met een kaarsje, kussens, dekentjes…

We starten ’s morgens samen, in een kleine groep online. Er is een ruime middagpauze en daarna gaan we samen door tot 17.00 uur. Na je diner heb je tijd om even te relaxen en we sluiten met elkaar af tijdens een mooie online avondsessie. Tussendoor kun je doen wat fijn is voor jou. Een wandeling, rondje fietsen, iets lekkers eten, ontspannen in bad of onder de douche… wat jij wilt.

Het fijne van online

Ik heb zelf ook regelmatig online workshops en dagen gevolgd. En vooral zo’n dag vond ik onverwacht prettig! Ik had echt het gevoel even weg te zijn, en ik hoefde de deur er niet voor uit. Daarna voel ik me compleet fris en opgeladen. Voor mij was het feit dat we allemaal in onze eigen ruimte zijn echt een voordeel. Wel de verbinding, maar ik kan beter bij mezelf blijven. Geen sociale praatjes in de pauzes (daar heb ik niet altijd zin in, maar dan voel ik me op de een of andere manier toch verplicht…) en gewoon doen waar ik zin in heb. Dagen zoals deze brengen me nieuwe inzichten, verse energie. Een ervaring die ik enorm graag met jullie deel.

Geef woorden aan je eigen wijsheid

Het dagthema is eigen wijsheid. Jouw diepe, innerlijke weten. Een uitdaging om die te ervaren en te leven.

Ik zie zo vaak – en ik merk het natuurlijk ook bij mezelf – dat we onze eigen wijsheid laten ondersneeuwen, we nemen hem niet serieus genoeg. Dat je denkt, hij of zij zal het wel beter weten. Of dat je voorbijgaat aan dat onderbuikgevoel, om mensen niet voor het hoofd te stoten, of omdat het nou eenmaal de makkelijkste of veiligste weg is.

Juist nu kan er zo’n verlangen ontstaan om stil te worden en naar binnen te keren. De waan van de dag laten we voor wat hij is, om weer contact te maken met wie je werkelijk bent. Je zet je pen in beweging, onbevangen, benieuwd naar wat jouw eigen wijsheid je te vertellen heeft, wat er gezegd wil worden.

Het programma

10.00 – 12.30 online ochtendsessie
12.30 – 14.00 pauze
14.00 – 17.00 online middagsessie
17.00 – 19.00 pauze
19.00 – 20.30 online avondsessie

Uiteraard is er genoeg ruimte om je ervaringen te delen en vragen te stellen.

Wat je allemaal nodig hebt

  • een rustige ruimte voor jezelf
  • een fijne pen en wat stiften of kleurpotloden
  • een schrijfboekje (formaat naar keuze, het liefst zonder lijntjes)
  • wat losse A4’tjes
  • je smartphone of laptop met werkende camera, en als je dat prettig vindt een koptelefoon of oortjes voor het beste geluid

    Schrijfervaring heb je niet nodig. Alleen maar enthousiasme en nieuwsgierigheid naar wat er zomaar kan ontstaan als je je pen in beweging zet.

Je ruimte

Eigenlijk is elke plek goed, als het er maar rustig is. Het is aan jou om het er zo prettig mogelijk te maken. Wat kaarsjes, bloemen, een zacht dekentje een kussens. Eventueel je meditatiekussen of -bankje. Maar dat laatste hoeft niet per se hoor! Als het altijd druk is in jouw huis: wellicht is er een toch ergens een fijn plekje in te richten? Misschien wel in je slaapkamer, of in de badkamer, of misschien de tuin? Aan tafel schrijven kan, maar hoeft niet. Als je lekker schrijft op de bank of in je bed is dat natuurlijk ook helemaal prima.

Jaaa… daar heb ik zin in

Nog even alle praktische info op een rijtje:

Datum: zondag 1 november
Tijd: 10.00 – 20.30 uur
Locatie: op een fijne plek bij jou thuis

Prijs: 48 euro inclusief btw

Nadat je hebt gereserveerd, krijg je per mail alle verdere informatie.
Wil je graag eerst nog even overleggen, bel me dan via
06 – 508 338 00 of stuur een mail: hanneke@brievenvanboven.nl