hulp van boven

Wat ik zo graag de wereld in wil slingeren is vertrouwen. Voor iedereen. Dat je er nooit en te nimmer alleen voor staat. Dat er altijd mensen zijn die je willen helpen, soms uit onverwachte hoek en dat het niet blijft bij mensen alleen.  

Laat ik je vertellen over mijn ‘team van boven’. Het zijn er verschillende: een engel, overleden familieleden, gidsen, universele energie….

Ik weet niet zo goed hoe je ze kunt noemen. Ook niet wat het verschil is tussen gidsen en engelen of overleden geliefden. Of ze verschillende functies hebben. Ik denk het wel en tegelijkertijd vraag ik me af of het relevant is dat we ze in een categorie willen stoppen. Ze zijn er, dat is alles en ik heb het vaste gevoel dat ze me helpen.

Zij niet alleen. Er zijn momenten dat ik overweldigd en ontroerd kan raken door alle steun en alle licht vanuit het universum. Tijdens het Rode Maanfestival, als we met alle vrouwen in een cirkel staan. Bij OmZin, als er ‘moeilijke dingen’ aangeraakt worden. Laatst was ik bij een weekend over het Innerlijk Kind, en ik voelde me op een bepaald moment zo gedragen en gezien.

Heb ik ze altijd om me heen gevoeld? Nee, heel lang niet. Niet bewust in elk geval. Iemand vertelde me ooit over gidsen, hulp uit de spirituele wereld. Ik wist niet wat ik ervan geloven moest. Of het verzinsels waren of de waarheid. Maar nieuwsgierig was ik wel.

Jij ook? Destijds gaf een sjamaan me het volgende advies: ‘Begin maar met ze te bedanken, elke avond voor je gaat slapen. Daar zullen ze blij mee zijn. Je hoeft ze niet te zien, te kennen. Gewoon, bedanken.’

Misschien is dat ook een idee voor jou, als je het al niet deed. Begin je ‘hulp van boven’, je gidsen, engelen, hoe je zo ook noemen wilt te bedanken, elke dag. Ga een soort van gesprekje met ze aan, vraag ze bewust om hulp. Ook al zie je ze niet, ook al ken je ze niet. Ook al weet je nog niet of het waar is, of het klopt.

Plaats een reactie