Cursus Intuïtief schrijven

Mensen vragen me regelmatig hoe ik dat nou doe, contact maken met ‘de overkant’. Tijdens deze cursus geef ik je daarvoor de inzichten en ga je er heel praktisch mee aan de slag.

Je leert uit je hoofd te gaan en laat je intuïtie letterlijk aan het woord. Dat geeft veel helderheid over jezelf. Je leert om meer naar je intuïtie te luisteren én erop te vertrouwen. Alhoewel, leren, Galileo Galilei zei het honderden jaren geleden al heel treffend: “Je kunt een mens niets leren, je kunt hem alleen helpen het zelf te ontdekken in zichzelf.” Daarnaast krijg je de tools om contact te maken met je persoonlijke spirituele gids of je krachtdier en wie weet komt er zomaar een overleden dierbare aan het woord. Een aanwinst voor het leven, want zij doen niets liever dan je verder helpen op het pad dat je aan het bewandelen bent.

“Vertrouwen dat wat jij voelt, wat jij ervaart, wat jij zomaar weet
wel eens waar zou kunnen zijn. “

Tegelijkertijd is het enorm belangrijk dat je met beide voeten op de vloer blijft staan en bij jezelf blijft. Je ervaart hoe jezelf kunt gronden, hoe je echt bij jezelf kunt blijven, ervaart het verschil tussen intuïtie en angst en hoe je onderscheid kunt maken tussen jouw energie en die van de ander.

Behalve schrijven, doen we meer:

  • Meditatie
  • Visualisatie
  • Tekenoefeningen
  • Lichaamsoefeningen
  • Aardingsoefeningen

waarom schrijven

Schrijven is een zuivere manier om je intuïtie aan het woord te laten. Het geeft helderheid. Het mooie is bovendien, dat je vastlegt wat je ervaart en wat er gezegd wil worden. Het is tastbaar en dat geeft je de kans om terug te lezen wat je intuïtie, of je gids, of krachtdier te vertellen heeft. Dat kan je weer heel nieuwe inzichten geven.

“Je hoofd uit,
je hand aan. “

Zet je verwondering aan

Lees je dit en voel je het verlangen om er wat mee te doen, maar hoor je gelijk dat stemmetje in je achterhoofd: “Dat is voor mij niet weggelegd, dat kan ik toch nooit”: ik ben ervan overtuigd dat je meer kunt dan je denkt. Het begint met nieuwsgierigheid, verlangen, het gevoel ‘er is meer tussen hemel en aarde’. Van daaruit ontstaan de mooiste dingen!

het programma

Thema’s die achtereenvolgens aan de orde komen:
Je lichaam aan het woord. Want ook dat heeft je wat te vertellen en al schrijvend kom je meer te weten. Ik je mee in je lijf en laat ik je ervaren hoe je stevig met beide voeten op de vloer blijft staan (hoe je kunt aarden), gaandeweg breiden we dat uit met hoe je je eigen energieveld (aura) schoon kunt maken en af kunt schermen.

Je hoofd uitzetten. Hoe zorg je ervoor dat je ego zich er voor eventjes buiten houdt. Enorm belangrijk als je je intuïtie aan het woord wilt laten, maar ook als je wilt leren vertrouwen op wat je intuïtie te zeggen heeft. Je onderzoekt wat jou soms tegenhoudt om naar je intuïtie te luisteren.

Op een veilige manier contact maken met de kosmos en jouw gids aan het woord laten. Je leert hoe je op een bewuste manier contact kunt maken, en op een goede manier weer afscheid neemt aan het einde van een schrijfsessie. En wat doe je met een energie die niet zo prettig voelt?

Hoe zou je contact kunnen maken met een overleden dierbare? Je zet je hoofd uit, je hand aan en wie weet krijg je een geschreven bericht. Je ervaart hoe je bij jezelf kunt blijven, jezelf kunt afschermen en wat de signalen zijn om te weten dat het waar is wat je schrijft. Laat je vooral verrassen.  

Kleine groep, maximaal 8 personen

locatie

Brieven van boven werkplaats
Waterhoekweg 4a
7597 MA Saasveld

data cursus

Open les
maandag 28 juni 20.00 – 21.30 uur

Intuïtief schrijven, wat houdt dat nu precies in? Benieuwd, nieuwsgierig of het wat voor je is? Je bent van harte welkom om het eens gratis, op een vrijblijvende manier te ervaren. Aanmelden kan via hanneke@brievenvanboven.nl.

Zomercursus intuïtief schrijven
Op zaterdag en zondag is een lunch inbegrepen. Wil je in de buurt dineren en/of overnachten, dan heb ik verschillende leuke adresjes voor je!

Vrijdag 16 juli 19.00 – 21.30 uur
Zaterdag 17 juli 10.00 – 16.00 uur
Zondag 18 juli 10.00 – 16.00 uur

reacties

Volop complimenten over de fijne ambience en alles wat Hanneke mij bracht en leerde.
Petra Schipper

Hanneke straalt onbevangenheid en trouwheid aan haarzelf uit en vanuit een zekere concentratie komen de woorden vanzelf.”
Simon

“Een bijzondere cursus! Veel geleerd. Ben niet zo’n schrijfster, meer denker, maar het voelt toch een soort van gemakkelijk om dit te doen. Hanneke leidt met rust, kunde en openheid en creëert een sfeer waarin je je op je gemak voelt.”
Astrid

Veel rust, goede meditaties en fijne sfeer. “
Petra Droste

“Een cursus die ruim aan mijn verwachtingen voldeed. Mooie inzichten en Hanneke begeleidt in Jip en Janneke taal naar diepere lagen. Hanneke neemt de groep serieus en voelt zich verantwoordelijk voor haar deelnemers.”
Stefan Kerklau

“Hanneke is gedreven, optimistisch, gevoelig en inlevend. Ik heb enorm veel geleerd maar heb tegelijk het gevoel dat ik nog steeds aan met begin sta. Graag nog wat meer concrete oefeningen over waar ik mijn intuïtie voel!”
Stephanie Slot

“De cursus voldeed meer dan aan mijn verwachtingen. De verbinding maken met jezelf. Verrassend, de wijze waarop de verbinding dan zijn uitwerking heeft. De stapjes die Hanneke maakt in de cursus sluiten goed op elkaar aan. “
Pascal Baan

“Geweldig! Ik heb de afgelopen weken zoveel geschreven vanuit mezelf en voor mijzelf. Voor mijn gevoel zit er bij jou ook een stuk improvisatie in om af te stemmen op de groep en dat vind ik fijn. Hanneke, je bent een “stevige” en je weet wat je wilt en in alle liefde zet je dat neer.”
Imelda Vrijenhoek

Investering

225 euro inclusief btw
Inbegrepen: alle dagen koffie & thee en eenvoudige lunch op zaterdag en zondag.

Je kunt je nu inschrijven!

Wil je verzekerd zijn van een plekje, dan is het misschien handig om je direct in te schrijven. Hieronder vind je het inschrijfformulier en via de button onderaan kun je betalen met iDeal. Je ontvangt binnen 2 werkdagen een inschrijfbevestiging per e-mail.

Totaal: € -

Graag nog wat meer informatie?

Je kunt me natuurlijk altijd bellen of mailen als je meer informatie wilt. Mijn telefoonnummer is 06 508 338 00 en mijn e-mailadres hanneke@brievenvanboven.nl.