Angst om gezien te worden

Mijn allereerste blog voor Brieven van boven. Dat vind ik spannend. Terwijl ik al jaren wekelijks stukjes schrijf en mail.

Wat het dan spannend maakt vraag ik me af. Misschien omdat dit onderwerp een kwetsbaar deel van me is. Omdat het me zo na aan het hart ligt. Ik heb het allerliefst dat iedereen altijd enorm positief over me denkt. Maar over Brieven van boven zijn er meningen. Zwart en wit en alles wat daartussen zit. Dat vind ik lastig.

Herkenbaar voor jou? Dat je je kwetsbaar voelt in het naar buiten brengen van dingen die anderen wel eens zouden kunnen bestempelen als ‘zweverig’ of raar, terwijl het voor jou zo dicht aan je hart zit?

Ik heb gemerkt dat die eerste stap het allerengst is, maar dat het belangrijk is dat je er gaat staan, in al je kwetsbaarheid en al je angst. Omdat wat je weet, ervaart en doet waarachtig is en geleefd en gezien mag worden. Het is immers deel van je.

Dingen binnen houden die zo duidelijk horen bij wie jij bent, daarmee doe je niemand goed. Jezelf niet, maar ook de ander niet.

De wereld heeft jou nodig: de mensen die het lef hebben te laten zien dat er meer is dan alleen wat je ziet en denkt. Die steeds meer op hun intuïtie durven te vertrouwen. Die daardoor verbindingen leggen die er eerder nog niet waren en nieuwe mogelijkheden laten zien. Het geeft hoop, verdieping en verbinding.

Bonus: die stap zetten – voetje voor voetje in het koude water, of juist met een ferme duik – is uiteindelijk lang niet zo eng is als je van tevoren dacht. Dat merkte ik toen ik mijn vaste baan opzegde en voor mezelf begon, maar ook toen ik begon aan mijn opleiding intuïtieve ontwikkeling en daarna bij de healing- en reading opleiding, toen ik mijn communicatiebureau min of meer stopzette en ging werken als levenscoach, toen we begonnen met het Rode Maanfestival en ook nu weer met Brieven van boven.

Uit ervaring weet ik ook dat de kans groot is dat je terugvalt in ‘kan niet’, ‘mag niet’, ‘wie denk ik wel dat ik ben’, ‘anderen kunnen het beter’. Blijf opstaan, dat is het enige wat ik kan zeggen. Wat je ervoor terug krijgt is de moeite meer dan waard. Het maakt dat je steviger staat, het geeft voldoening en verdieping in je leven. Gun het jezelf er doorheen te gaan. En neem vooral een heleboel mildheid en humor met je mee.

Wil jij ook graag je intuïtie verder ontwikkelen?

Mensen vragen me vaak hoe ik dat nou doe, brieven schrijven namens overleden mensen. Ik denk dat veel mensen het kunnen. Ik vind het ook belangrijk dat zo veel mogelijk mensen het leren. Ik geef zo nu en dan een cursus intuïtief schrijven, met een dergelijke cursus is voor mij ooit ook veel begonnen. Laagdrempelig en interessant voor mensen mét en zonder ervaring op spiritueel vlak. Interesse?

Plaats een reactie